Ajuntament de Ribesalbes

La ceràmica del nostre museu
  FotoFoto

La Ceràmica artística de Ribesalbes naix en el Segle XVIII de la mà D. Joseph Ferrer Mestre, ceramista que funda una manufactura l'any 1781. Des de llavors, Ribesalbes va augmentar la producció de ceràmica amb la consegüent obertura de noves fàbriques. En l'actualitat encara perdura esta tradició artesanal.

La producció aconseguix un refinament dels vells models que van donar fama als antics ceramistes i recupera magistralment les formes de terrisseria i decoració de la ceràmica dels segles XVIII i XIX sense deixar de costat la fabricació de peces modernes.

La trajectòria artística actual es veu reflectida en la qualitat de susmateriales d'argiles, esmalts i colors, en l'elegància de les seues decoracions i en la quantitat de peces que es poden admirar en les exposicions dels seus tallers, com ara vaixelles, jocs de café, plats i safates decorades, pitxers, bomboneres, botiges aiguamans i gran varietat d'articles.

 • CERÀMIQUES CRESPO

  Du a terme tot el procés de fabricació per a obtindre un estil propi: cocció de fang, envernissat, pintura, etc. Destaquen els jocs de café, de sagnia, bots de cuina, pots de farmàcia i tot tipus de cendrers, tests, gerros o safates.
  Localització: Av. L'Alcora, S/N
  Telèfon de contacte: 964.625.205

 • CERÀMICA ARTÍSTICA TED'OR

  Fa models de creació pròpia i altres inspirats en decoracions antigues en una gran varietat de colorit, sobretot en tons blavosos, grocs i taronges, així com les seues decoracions florals i d'aus
  Localització: avinguda Onda,15
  Telèfon de contacte: 964.610.001

 • L´ANTIC TERRISSERIA D´EN SOLSONA

  La seua producció aconseguix el refinament dels vells models que van donar fama als antics terrissers, ja que recuperen magistralment les formes i decoracions de les ceràmiques del els SS: XVIII i XIX, sense deixar de costat la fabricació de peces modernes.
  Localització: avinguda Onda,26
  Telèfon de contacte: 964.625.181

 • CERÀMICA ARTÍSTIQUES ALBALAT

  Oferix una àmplia mostra d'articles de regal inspirats en l'estil alcoreño, amb predomini de tons ocres, així com peces reproduïdes en decorats i models típics de la localitat, realitzades seguint una tradició de segles.
  Localització: avinguda Onda, 57
  Telèfon de contacte: 964.610.105

 • TERRISSERIA CERÀMICA JUAN A. CANO

  Es dedica íntegrament a la producció de material bescuitat realitzat a mà. Centra la seua producció, sobretot, a l'aprovisionament d'altres empreses dedicades a la decoració ceràmica, entre elles les assenyalades més amunt.
  Localització: Tercera Travessia avinguda Onda, 12
  Telèfon de contacte: 964.625.178

 

Dl Dm Dx Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 

Formulari de cerca

 

Site developed with Drupal